» » » » » » » » » » Android cihazlarda root nedir? Nasıl yapılır?

Android, günümüzde yaygın olarak kullanılan işletim sistemlerinden yalnızca biri. Hala yeni güncelleme gelen ve gelişmekte olan bu sistem kullanıcıları, cihazlarını kurcalamadan edemiyor. Sonuç olarak ortaya birçok hata ve çözüm yolu çıkıyor. Bu meraklı insanlar sayesinde telefonunuzun hiç bilmediğiniz özelliklerini keşfedebiliyor, değiştirebiliyor veya açıp kapatabiliyorsunuz. Kendinize özgü bir cihaz yönetimi kurmuş oluyorsunuz. Kişiye özgü bu cihaz yönetimini elde etmek için atmanız gereken ilk adım, Android cihazınızı root etmek. Fakat kullanıcıların birçoğuna karmaşık ve içinden çıkalamayacakmış gibi gelen bu konu, root işlemine yabancı kalmalarını sağlıyor. Genel kullanıcı yüzdesinin aklına takılan sorulardan derlediğimiz çözümlerle umarız bu konu hakkında genel bilgileri veririz!
Android Root

Root nedir? Ne anlama gelir?

Root ingilizcede kök anlamına geliyor. Bir akıllı telefonu root etmek cihazın köklerine inmek ve yönetimi ele geçirmektir. Cihazın root edilmesi, cihaz üzerinde tam yetki sağlamanız anlamına gelir. Bu yetki cihaz üzerindeki yazılımda değişlik yapabilme, her türlü veriye erişim ve yedekleme ayrıcalıklarını elde etmenizi sağlar. Ayrıca bu yazılımı dilediğiniz gibi değiştirip, farklı Android arayüzleri (ROM'lar yardımıyla) yükleyebilirsiniz.
Android

Peki root işlemi nasıl yapılıyor?

Root etmek temel olarak cihazın çekirdek yazılımı (kernel) değiştirmek anlamına geliyor. Tabii ki her cihazını root eden baştan aşağı yeni bir çekirdek yazılımı yazmıyor. Piyasada, fazlaca emek harcanarak yazılıp hazırlanan birçok yazılım bulunuyor. Bu yazılımlar sayasinde telefonunuzun potansiyelinde var olan ancak üretici yazılım nedeniyle kullanamadığınız birçok özellikler kullanılabilir hale geliyor.

Unknown Hakkında

Bozukdisk yazarı olarak karşılıksız yardım'ı benimsedim.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırakın

Yorumunuz için teşekkürler. Yöneticiler tarafından incelendikten sonra cevap verilecektir.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.