Wi-Host, laptop veya wifi adaptörü bulunan herhangi bir masaüstü bilgisayarın modem gibi çalışmasını sağlayar. Bilgisayarınıza gelen interneti kablosuz olarak paylaşabileceğiniz ücretsiz bir programdır.

Özellikle telefondan veri bağlantısını açmak istemeyen kullanıcılar için devrim niteliğindedir. Program çok küçük bir boyuta sahip ve kullanımı kolaydır.

Wi-Host gibi çalışan ancak daha kolay olan bir diğer program ise Connectify 'dir. Ancak Connectify satın alınmadan kullanılırsa açtığınız wifi bağlantısının 30 dakikada bir kesilmesine ve yeniden açmak zorunda kalmanıza sebep oluyor. Bu nedenle Wi-Host ücretsiz bir servis olarak daha ideal görünüyor.

Aşağıda resimlerle birlikte Wi-Host programı nasıl kullanılır adım adım göreceksiniz. Takıldığınız yer varsa veya sorun yaşıyorsanız yorum bırakın.

Wi-Host Kullanımı Görsel 0

Programı İndirin!

Öncelikle programa http://www.tamindir.com/wi-host/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Nasıl Kullanılır?

  1. Programa sağ tıklayın ve yönetici olarak çalıştırın. Aksi halde hata verecektir.
    Wi-Host Kullanımı Görsel 1
  2. "Setup New Hosted Network" sekmesini açın. Karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir.
    Wi-Host Kullanımı Görsel 2
  3. "New Network Name (SSID)" açacağınız wifinin adı ve "Hosted Network Key" yani wifi şifresini belirledikten sonra "Setup Network" butonuna tıklayın.
    Wi-Host Kullanımı Görsel 3
  4. Karşınıza gelen iki uyarıya sırasıyla "Tamam" ve "Evet" seçeneklerini seçin. Üçüncü olarak aşağıdaki ekran geldiğinde "Open Network Connections" a tıklayın.
    Wi-Host Kullanımı Görsel 4
    5. Açılan sayfada sahip olduğunuz ağ bağlantılarını göreceksiniz. Kablolu bağlanıtınız olan "Ethernet" e sağ tıklayıp özellikleri seçin ve açılan sayfada "Paylaşım" sekmesine geçin. "Diğer ağ kullanıcıları, bu bilgisayarın internet bağlantısı yoluyla bağlansın" seçeneğini işaretleyin ve listeden kurmuş olduğunuz (büyük ihtimalle adı "yerel ağ bağlantısı* 6")  ağı seçin ve "Tamam" a basın.
    Wi-Host Kullanımı Görsel 5 
Bu kadar. Son olarak programa dönüp sırasıyla "OK" ve "Tamam" a tıkladıktan sonra bağlantınız hazır. Artık programı kapatsanızda wifi açık kalacaktır.

UYARI: Bilgisayarınızı kapatıp açtığınızda wifi kapanmış olabilir. Kapatıp Açtığınızda wifi açık değilse aynı işlemleri tekrar uygulayın. Maalesef tekrar uygulamak zorundasınız. Ayrıca dördüncü ve beşinci adımı sadece programı ilk kez kullandığınızda uygulamanız yeterli. İkinci ve daha sonraki kullanımlarınızda dördüncü adıma geldiğinizde "OK" diyerek programı kapatabilirsiniz.

    Unknown Hakkında

    Bozukdisk yazarı olarak karşılıksız yardım'ı benimsedim.
    «
    Sonraki
    Sonraki Kayıt
    »
    Önceki
    Önceki Kayıt

    4 yorum:

    1. telefonumdakı wıfı baglanyo ama cekmıyo wıfı ısaretının uzerınde kılıt var telefonumda

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. programdan telefonunuzun girişini engellemiş olabilirsiniz. onu kaldırmayı deneyin

        Sil
    2. nerede hata yapıyorum ne yapablırım

      YanıtlaSil
    3. belirtilen hizmet yüklü bir hizmet değil uyarısı alıyorum ne yaoabilirim

      YanıtlaSil

    Yorumunuz için teşekkürler. Yöneticiler tarafından incelendikten sonra cevap verilecektir.

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.