» » » » » » » » » » » » » » » » » 4.5G ile gelen yeni özellikler & değişiklikler

Merhaba arkadaşlar 1 nisan 2016 tarihinde başlatılması planlanan 4.5G akımı nedir, ne işe yarar, doğru mu, yalan mı onu tartışıcaz. Günümüzde hala kullanılmakta olan 3G teknolojisi devam ederken birden 4.5G teknolojisine geçmek biraz inandırıcı gelmiyor açıkçası. Bu kanıya nerden vardın derseniz, Türkiye'nin cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Ne gerek var 4G ye 4.5G ye" sözleriyle hepimizi üzdü ve neden bu ülkede yaşadığımızı sorgulattırdı.
4.5 g hızı

4.5G ile birlikte neler değişecek?
Aslında tamamıyla mobil internet hızının artması ile ilgili bir durum ve cihazların bir biri ile daha iyi, daha hızlı temas kurması için yapılan bir çalışma.
4.5G'ye geçtiğimiz zaman telefon ile bağlandığımız internet evlerinizde şu an bağlı olan türk telekom ve süper online internet şirketlerinin size sağladığı hız  performansından kat ve kat daha iyi olucaktır.
Yani sizin anlayacağınız artık telefonlar bilgisayarımız olacak, çok daha hızlı bir şekilde internette surf edip çok daha hızlı bir şekilde birbirimize ulaşabileceğiz.

4.5G ne zaman başlayacak?
Yazıma başlarken de bahsettiğim gibi eğer bir aksilik, bir yalan, bir savaş çıkmazsa 1 Nisan 2016 tarihinde tüm operatörler 4.5G'ye geçmek zorunda kalacak. Aynı zamanda 8 yıl içinde Türkiye'nin yüzde 95 i gibi büyük bir kısmına 4.5G yetişebilecek.

4.5G ye nasıl geçilir? (Sim Kart değişikliği varmı?)
Turkcell'liler internetten veya bayiden sorgulatıp eğer kart uyumluysa kullanabilecek fakat kart uyumlu değilse yenisini isteyecek.

Avea hattını kullananlar bayilere gidip sim kartını değiştirmesi gerekiyor.

Vodafone'lular ise eğer hattı 3G destekli ise değiştirmelerine gerek yok fakat 3G destekli değilse onlarında değiştirmeleri gerekiyor.

Hangi telefonlar 4.5G ile uyumlu?





Ogulsoul5 Hakkında

Bozukdisk yazarı olarak karşılıksız yardım'ı benimsedim.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırakın

Yorumunuz için teşekkürler. Yöneticiler tarafından incelendikten sonra cevap verilecektir.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.