Windows 10'a nasıl format atılır, format gerekli midir? Bugün sizlerle bu konuları tartışıcaz arkadaşlar. Öncelikle Windows 10 bilgisayarınıza format atmadan önce neler yapmalıyız.
Yukarıda yazılanları yaptıysanız  ya da yapmak istemeyip direkt Windows 10 format atmayı öğrenmek istiyorsanız başlayalım. Windows 10 'da bilgisayarlara format atmak sandığınızdan çok daha kolay hale gelmiş durumda. Bilgisayar'la Windows Xp, Windows 7 sürümleri zamanlarından beri haşır neşir olan varsa bilgisayara format atma'nın ne kadar zor olduğunu bilir ve Microsoft'da bunu göz önünde bulundurarak işimizi o kadar kolaylaştırdı ki tıpkı Akıllı Telefonların Fabrika Ayarlarına Geri döndürülmesi kadar kolay hale geldi.

Peki; Windows 10 bilgisayara format atmak nasıl olur?
w10 format

Direkt olarak bilgisayaramızda ekranın sol alt köşesinde bulunan "Başlat Menüsü"ne tıklıyoruz.
Daha sonrasında Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Kurtarma yolunu takip edin. Resim de gördüğünüz ekran gelicek ve "Bu bilgisayarı sıfırla" yazısının altındaki "Başlayın" butonuna tıklayın.




w10 format
Daha sonrasında karşınıza küçük bir pencere çıkacak ve oradaki seçeneklerin anlamı şöyledir;

Dosyalarımı Sakla; masaüstü, Belgeler, Resimler, Müzik ve Video klasörleriniz korunacaktır.
Her şey'i kaldır; Bilgisayarınızda yedekleme yaptıysanız ve işinize yarayacak bir bilgi yoksa bunu seçebilirsiniz. Tüm diskiniz temizlenecek ve Windows 10 tekrar yüklenecektir.
Fabrika ayarlarına geri yükle; Bilgisayarınızı aldığınızda hangi Windows sürümü kurulu ise bilgisayarınızı eski sürümünle değiştirir.
Windows 10'da Format attıktan sonra yedeklediğiniz dosyaları nasıl geri yükleriz?

Ogulsoul5 Hakkında

Bozukdisk yazarı olarak karşılıksız yardım'ı benimsedim.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırakın

Yorumunuz için teşekkürler. Yöneticiler tarafından incelendikten sonra cevap verilecektir.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.