» » » » » » » » » » » » » » Avengers (Yenilmezler) Karakterleri'nin Hayat Hikayeleri ve Özellikleri

The Avengers yani Yenilmezler adlı yapıdaki karakterler hepimizin sevdiği ve idolü olan karakterlerdir. Avengers karakterlerinin hayat hikayelerini ve nasıl yaratıldıklarını hepimiz merak etmişizdir. Biraz merak giderelim değil mi?







iron man hayatı

Demir Adam (Iron Man)

Filmlerde Robert Downey Junior tarafından canlandırılan Tony Stark isimli karakter benim de en sevdiğimdir. Marvel Comics tarafından 1963 yılında yaratıldı, bildiğimiz demir adam tam tamına 53 yaşında. Kendisi ünlü bir silah üreticisinin oğlu ve babasından devir aldığı silah fabrikasında ürettiği silahlar tarafından saldırıya uğrayınca esir düşer. Bu süreçte demir adam kostümünü yaratarak iyiler kervanına katılır. Kimliğini gizlemekten hiç korkmayan şımarık bir zengin çocuğu gibi davranan Tony Stark'ın kişisel güçleri yoktu fakat zırhı üstün silah teknolojisiyle donatılmıştır.

Kaptan Amerika(Captain America)

kaptan amerika hayatı
İlk kez 1941 yılında aynı adlı çizgi romanın ilk sayısında görülmüştür. Asıl adı Steve Rogers olan karakter 2. Dünya savaşında orduya katılmak istemiş fakat çok çelimsiz olduğu için kabul edilmemiştir. Bir general tarafından gizli bir projeye katılarak nazilerle savaşabileceği konusunda ikna edilmiş ve şimdiki ünvanını alarak süper güçlere kavuşmuştur. Judo ve boks karışımı bir dövüş tekniği kullanır ve 1.5 km'yi 60 saniyenin altında koşabilir. Sinemada Chris Evans tarafından canlandırılan karakterin zırhıda özel güçlere sahiptir. Adamantiyum katkılı darbeleri 0'a indirebilen zırh bumerang olarakta kullanılabilir ve kaptan'ın yanından ayırmadığı yegane silahıdır.

Hulk

hulk hayatı
İlk kez The Incredible Hulk isimli çizgi romanın ilk sayında 1962 tarihinde görülen kahramanımızın adı Bruce Banner. Bruce'un öfkelendiğinde yeşil bir deve dönüşmesinin sebebi radyoaktif bir deneyi kendi üzerinde denemesi ve kazayla sonuçlanmasıdır. Sinemada Eric Bana, Edward Norton, Mark Ruffalo gibi ünlü isimler tarafından canlandırılan karakterin güçleri babasının ona küçükken verdiği deniz yıldızı ve diğer küçük canlıların DNA'larından gelir. Geçirdiği radyoaktif kaza sonucunda bu DNA'lar büyür bir canavara dönüşür.

THOR

thor hayatı
İskandinav mitolojisinde şimşek tanrısı adıyla bilinen ilk kez Venus çizgi romanının 11. sayısında bir yan karakter olarak görülmüştür. Silahı sihirli çekici Mjöllnir'dir. Brokk ve Eitri isimli iki cüce tarafından dövülen çekiç saklanabilmesi için küçülebilir ve bumerang gibi atıldığında geri döner. Thor fırtınaları ve yağmuru çekiç ile kontrol eder. Çekici yalnızca babası Odin'e lâyık kaldırabilir. Ayrıca güçlü olmasını sağlayan Megingjard adlı altın bir kemer'i vardır. Sinemada Chris Hemsworth tarafından canlandırılır.

Karadul (Black Widow)

karadul hayatı
Karadul 5. yenilmezimiz sinemada Scarlett Johanson tarafından canlandırılır, karakterin asıl adı ise Natalia Romanova'dır. İlk kez 1964 yılında ortaya çıkmıştır. Diğer yenilmez olan Hawkeye ile çıkarlar doğrultusunda birlikte çalışmaya başlarlar. Aslında kostümsüz bir rus ajanı olan natalia romanova daha sonra rus hükümeti tarafından üstün silahlarla donatılmış olan kıyafeti ile görevlere gönderilir. Amerikaya irtica ettiğinde hükümeti tarafından beyninin yıkandığını farkeden karadul ilk kez 1964 yılında Captain America çizgi romanında kaptanın yardımcısı ve onun öğrencisi olarak görülmüştür.

Clinton Barton

clinton barton hayatı
Sinemada Jeremy Renner tarafından canlandırılan karakter 8 yaşında ailesi ölünce yetiştirme yurdunda daha sonra ordan kaçarak sirkte hayatını sürdürmeye başlar. Sirkte okçu olarak çalışan clinton bu konuda uzmanlaşır ve demir adamla tanıştıkan sonra yenilmezler ekibinin daimi bir üyesi haline gelir. Gözleri normal insanlardan çok daha keskindir ve 50 metreden attığı oklarla ıska oranı neredeyse 0'a yakındır. Okları arasında Tony Stark'ın tasarlaığı yapışkan, patlayıcı ve toksik etkisi olan oklar vardır.

Ogulsoul5 Hakkında

Bozukdisk yazarı olarak karşılıksız yardım'ı benimsedim.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırakın

Yorumunuz için teşekkürler. Yöneticiler tarafından incelendikten sonra cevap verilecektir.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.